INTERNATIONALE
KUNSTBEURS
11-15 augustus 2018 15-21u
Sculpture Link

24e Sculpturenfestival Knokke-Heist 2017

Het sculpturenfestival Sculpture Link Knokke-Heist vindt plaats van 15 juni tot 15 augustus en kadert in de 42ste Art Nocturne Knocke die loopt van 5 tot en met 15 augustus in CC Scharpoord.

Het sculpturenfestival zelf is aan een 24ste editie toe en leidt de bezoekers over de Zeedijk vanuit Het Zoute en Heist West om uit monden in het park van CC Scharpoord. Dit keer heeft men niet geopteerd voor werk van een enkele kunstenaar maar eerder voor een uitermate gediversifieerde kijk op wat wij als 24 jaar sculptuurkunst zouden kunnen omschrijven en waar werk van 14 kunstenaars werd geselecteerd.

Zo zal de kijker tijdens zijn wandeling van Het Zoute naar CC Scharpoord, al dan niet op weg naar Art Nocturne Knocke, telkens opnieuw geconfronteerd worden met een sculptuur die de diversiteit van de hedendaagse ruimtelijke beeldtaal illustreert. Figuratie is op indringende wijze aanwezig in een veelheid van gevoelige vormentaal en duidelijke zegging. Bijwijlen wordt die figuratie gestileerd zodat als het ware een overgang wordt gesuggereerd van een meteen herkenbare beeldtaal naar een doorgedreven abstrahering en Minimal Art om de hoek komt gluren. Dit wordt ongetwijfeld een boeiende wandeling waarbij het raadzaam is telkens even stil te staan om met enige verwondering en naar wij hopen ook met een telkens herhaalde bewondering de eigenheid van iedere kunstenaar te bekijken en geestelijk te noteren. Aan het einde van de tocht zullen de meeste bezoekers zich geestelijk verrijkt voelen en wellicht het verlangen koesteren om meer werken van een bepaalde kunstenaar te zien.

Een verhelderende overzichtsbrochure, met telkens een pagina voor een foto van het tentoongestelde werk en een pagina voor een begeleidende tekst omtrent elk van de 14 beeldhouwers, met routeplan, zal beschikbaar zijn bij de Dienst van Toerisme en CC Scharpoord. De 14 kunstenaars zijn: Johan Baudart, Phil Billen, Boud Ceysens, Clemens Briels, Dirk De Keyzer, Marco Di Piazza, Linde Ergo, Giovanni Gelmi, Hélène Jacubowitz, Jean-François Jans, René Julien, Fons Schobbers, William Sweetlove, Ronald A. Westerhuis. Van de meesten onder hen zal ook op Art Nocturne Knocke een keuze aan kleiner werk worden getoond.

facebook